Menu
Illustrasjonsbilde av OL-ringene i Paris. Foto: Michel Euler / AP / NTB

Rapport frikjenner Wada i betent svømmesak

Det internasjonale antidopingbyråets (Wada) håndtering av en dopingsak som involverte 23 kinesiske svømmere ble gjort uten å «favorisere».

Av NTB | 09.07.2024 19:43:15

Sport: Dette kommer fram av en rapport som byrået bestilte fra sveitsiske Eric Cottier i april. Han fikk adgang til sakens innhold for å gi sin vurdering av byråets behandling av saken.

– Ingenting i rapporten, som nå er komplett, tyder på at Wada har favorisert eller vist hensyn på noen måte overfor de 23 svømmerne som testet positivt for TMZ (hjertemedisinen trimetazidin), heter det i rapporten, ifølge AFP.

23 kinesiske svømmere testet positivt for den prestasjonsfremmende hjertemedisinen trimetazidin i forkant av OL i Tokyo i 2021.

Svømmerne ble i etterkant frikjent da kinesiske myndigheter og Wada konkluderte med at de hadde fått det i seg gjennom matforurensing på et hotell.

I etterkant har blant andre USA reagert sterkt på frikjennelsen, mens Wada har slått hardt tilbake.

I juni ble det klart at 11 av de 23 også skal delta under sommerens OL. Blant dem er Zhang Yufei, som i Tokyo endte med to gullmedaljer. Også Wang Shun vant OL-gull i 2021 og skal delta i Paris.

(©NTB)

Flere nyheter: