Menu
Lionel Messi er suspendert av Paris Saint-Germain etter en uautorisert reise til Saudi-Arabia. Foto: Aurelien Morissard / AP / NTB

PSG-treneren bekrefter Messi-suspensjon

Lionel Messi (35) er blitt straffet internt i Paris Saint-Germain etter at han reiste til Saudi-Arabia uten lov, bekrefter klubbens trener Christophe Galtier.

Av NTB | 05.05.2023 14:44:04

Sport: PSG har ikke offisielt gått ut med nyheten tross flere dagers skriverier i fransk og internasjonal presse.

– Jeg ble informert av styret i starten av uken om suspensjonen av Messi, fortalte Galtier på en pressekonferanse fredag.

Det ikke klart hvor lenge Messi er stengt ute. L’Equipe er blant mediene som har stått fast på at det dreier seg om to uker, mens kilder til nyhetsbyrået AFP sier det handler om «noen få dager».

Messi får ikke spille kamper eller trene med PSG i perioden utestengelsen gjelder. Den skal også ramme lønnen hans.

Det har vært en uke fylt med tumulter for PSG. Sist helg ble det nytt tap i Ligue 1, og det skiller bare fem poeng ned til toer Marseille foran serieinnspurten.

– Leos suspensjon kommer i tillegg til en periode med dårlige prestasjoner. Det kan vi ikke komme unna. Jeg kan ikke si at det har vært en morsom periode, men vi har et mål (ligatittel) å oppnå. Det jobber for hardt for, sa Galtier.

Blant PSG-supporterne er det delte meninger om Messi. Enkelte ser på ham som et symbol på klubbens iver etter å hente superstjerner framfor å bygge et slagkraftig kollektiv.

Messis kontrakt løper ut etter sesongen. Alt peker mot at han forlater Paris.

Nylig var argentineren på besøk i Saudi-Arabia i to dager. Det gjorde han i forbindelse med et sponsoroppdrag, men PSG hadde aldri gitt ham grønt lys til å dra. De siste dagene er det også blitt rapportert at Messi har fått tilbud om en kjempekontrakt fra en saudiarabisk klubb.

Messi kom til Paris Saint-Germain fra Barcelona sommeren 2021. Siden har den sjudobbelte Ballon d’Or-vinneren slitt med å leve opp til forventningene. Fasiten hittil er 31 mål på 69 kamper.

(©NTB)