Menu
Aktivisten, professoren og forfatteren Cornel West har kunngjort at han stiller som presidentkandidat for det venstreorienterte Folkets parti i USA. På bildet taler han under Bernie Sanders valgkamp i 2020. Arkivfoto: Andrew Harnik / AP / NTB

Professor stiller som presidentkandidat i USA

Aktivisten og professoren Cornel West sier han stiller som kandidat i neste års presidentvalg i USA for venstreorienterte Folkets parti.

Av NTB | 05.06.2023 21:39:07

Politikk: West (70) er en kjent svart filosof og forfatter i USA, og han er tidligere professor ved både Harvard og Princeton.

I en video lagt ut på Twitter mandag sier West at han vil kjempe for sannhet og rettferdighet og stille som presidentkandidat.

– For å bekjempe fattigdom, massefengsling, for å få en slutt på kriger og økologisk kollaps, for å garantere boliger, helsetjenester, utdanning og levelige lønninger for alle.

Han har kommet med krass kritikk av både det demokratiske og det republikanske partiet, og av deres frontfigurer Joe Biden og Donald Trump.

West har tidligere også kritisert ekspresident Barack Obama og kalt ham en krigsforbryter, og han støttet demokraten Bernie Sanders i presidentvalgkampene i 2016 og 2020.

Folkets parti ble grunnlagt i 2017 av folk som jobbet for Sanders under hans presidentvalgkamp i 2016.

(©NTB)

Flere nyheter: