Menu
Den enorme prisveksten i Argentina gjenspeiles på landets tallerkener, der det blir lenger mellom biffene. Illustrasjonsfoto: Ole Berg-Rusten / NTB

Prisveksten rammer biffbudsjettet i Argentina

Argentinerne er kjent for sin kjærlighet for kjøtt, men galopperende inflasjon gjør at biffsalget har falt betraktelig.

Av NTB | 22.06.2024 23:43:13

Økonomi og næringsliv: Hittil i år har salget av storfekjøtt gått ned med nesten 16 prosent i landet, der mange sosiale samlinger foregår ved grillen eller på biffrestaurant.

– Storfekjøtt en sentral del av det argentinske kostholdet. Dette er som om italienere ikke lenger fikk pasta, sier pensjonisten Claudia San Martin, som står i kø hos slakteren. Hun sier hun er villig til å kutte ned på andre innkjøp, inkludert rengjøringsmidler, men kjøttet er hellig.

– I vanskelige tider som dette mener jeg du kan be argentinerne kutte hva som helst, men vi klarer oss ikke uten kjøtt, sier hun.

Likevel viser tallene at kjøttforbruket hittil i år tilsvarer omtrent 44 kilo storfekjøtt per person på årsbasis. Det er en markant nedgang fra 52 kilo i fjor. Hovedårsaken er en prisvekst på opp mot 300 prosent og en økonomi som har stagnert mens president Javier Milei strammer kraftig inn.

– Nå er situasjonen kritisk. Forbrukerne tenker kun med lommeboken når de tar beslutninger. Kjøpekraften svekkes fra måned til måned, sier Miguel Schiariti, som leder den lokale bransjeforeningen for kjøttprodusenter, CICCRA

(©NTB)

Flere nyheter: