Menu
Prinsesse Kate på balkongen på Buckingham Palace sammen med ektemannen prins William, barna Louis og Charlotte og kong Charles. Foto: Alberto Pezzali / AP / NTB

Prinsesse Kate tilbake i offentligheten for første gang siden kreftdiagnosen

Storbritannias prinsesse Kate vinket fra slottsbalkongen på Buckingham Palace etter å ha deltatt i en militærparade i sentrum av London.

Av NTB | 15.06.2024 12:13:09

Medisin og helse: Sammen med sine tre barn satt Kate i en vogn, trukket av hester, i paraden Trooping the Colour i den britiske hovedstaden. Hun var kledd i et hvitt antrekk for anledningen, som er første gang hun viser seg offentlig siden kreftdiagnosen.

Langs gatene lørdag sto tallrike briter og vinket og jublet idet vognen kjørte forbi. Bak Kate og barna kom prins William til hest sammen med andre medlemmer av kongefamilien.

Senere sto hun sammen med resten av kongefamilien og vinket på slottsbalkongen på Buckingham Palace.

Trooping the Colour er en markering av kong Charles’ fødselsdag, som egentlig finner sted i november. Seremonien innebærer inspisering av britiske militære styrker.

Kong Charles, som selv har fått en kreftdiagnose, kjørte i vogn sammen med dronning Camilla i paraden.

Kate gjennomgikk en mageoperasjon i januar, og i mars opplyste hun at hun hadde en kreftdiagnose. Hvilken krefttype det er snakk om, er ikke opplyst.

Fredag sa prinsessen i en uttalelse at hun planla å være til stede under paraden. Hun opplyste også at behandlingen gikk bra, men at hun ikke er ute av faresonen ennå.

– Som alle som har gjennomgått cellegiftbehandling vet, så er det gode dager og dårlige dager, fortalte Kate.

Flere nyheter: