Menu
Den polske bonden Piotr Korycki viser fram kornet han har på lager. Han er blant dem som de tre siste månedene har organisert protestene mot ukrainsk kornimport. Foto: Czarek Sokolowski / AP / NTB

Polsk politiker: Polen og Ukraina nærmer seg en kornavtale

Polen og Ukraina er i ferd med å bli enige om en avtale om import av ukrainske landbruksprodukter, opplyser en polsk politiker onsdag.

Av NTB | 27.03.2024 14:13:07

Økonomi og næringsliv: Bønder i Polen og andre EU-land har protestert mot at Ukraina har fått mulighet til å slippe toll på blant annet korneksport. De mener Ukraina har oversvømt det europeiske markedet med billige ukrainske varer som utkonkurrerer landenes egen landbruksproduksjon.

– Vi er nær ved å løse disse problemene sammen med dialog, sier Krzysztof Paszyk fra Det polske bondepartiet, som er en del av regjeringskoalisjonen.

Både onsdag og torsdag møtes partene til forhandlinger.

Polske bønder mener at mye av kornet fra Ukraina ender opp på det polske markedet selv om avtalen er at Polen kun skal brukes som transittrute.

EU inngikk tidligere i mars en avtale om at ukrainske matprodusenter skulle få tollfri adgang til EUs markeder fram til juni 2025, men det ble samtidig innført nye grenser for hvor mye korn Ukraina får eksportere.