Menu
Piller beslaglagt av Sør-Vest politidistrikt 2024. Foto: Sør-Vest politidistrikt
Foto: Sør-Vest politidistrikt

Polsk nettverk dømt for narkotikahandel på Haugalandet

Etter to års etterforskning har Sør-Vest politidistrikt avslørt et polsk nettverk som drev med omfattende salg av narkotiske tabletter på Haugalandet.

Av tomas | 07.07.2024 07:33:03

Kriminalitet og rettsvesen: Etter to års etterforskning har Sør-Vest politidistrikt avslørt et polsk nettverk som drev med salg av narkotiske tabletter på Haugalandet. To av de involverte er nå dømt, mens ytterligere fire saker er under etterforskning.

Hovedmannen i nettverket, en 45 år gammel polsk mann, ble dømt til 18 måneder i fengsel for medvirkning til omsetning av 16.595 tabletter alprazolam. Han hadde også formidlet penger fra narkotikasalget. Mannen har anket dommen.

En annen polsk mann, bosatt i Sveio, ble dømt til tre års fengsel for oppbevaring av 32.000 tabletter alprazolam. Han nektet straffskyld, men ble dømt basert på kameraovervåking som viste at han flyttet på tablettene. Dommen er også anket.

Politiet mistenker at nettverket har operert på Haugalandet i flere år, og at de har solgt tabletter til både norske og polske brukere. De har benyttet seg av telefonavlytting, peileutstyr og kameraovervåking for å avsløre virksomheten.

Sakene mot de fire gjenværende involverte er ikke påtaleavgjort ennå, men politiet forventer at de blir tiltalt i løpet av høsten.

Flere nyheter: