Menu
ARKIVBILDE: Daniel Deniazi

Politistudenter øver i Haugesund sentrum

På dagtid torsdag og fredag den 24-25.8.23 gjennomfører 24 politihøgskolestudenter øvelser i Haugesund sentrum.

Av Egil M Solberg | 23.08.2023 10:56:36

Politistudenter: 21.august mottok Sør-Vest politidistrikt nytt kull med 55 bachelorstudenter fra politihøgskolen.

– Målet med øvelsene er å forberede studentene til hverdagen de vil møte når de skal ut i vakt og beredskapstjeneste ved de ulike driftsenhetene i distriktet, sier politioverbetjent Knut Vaglid, som er en av de raksisansvarlige i Sør-Vest politidistrikt.

24 av dem har praksis henholdsvis i Haugesund, Stord og Karmøy.

Andre studieår ved politihøgskolen gjennomføres i politidistriktene hvor studentene under veiledning fra erfarne tjenestepersoner får prøve seg i politirollen.

Haugesund sentrum

Politihøgskolestudentene vil utfordres med ulike ordensoppdrag som blant annet; mindre tyveri, drikking på offentlig sted, innbruddsforsøk, bråk på utested og prøve seg som operatør på operasjonssentralen.

– Forebygging er politiets hovedstrategi og vi ønsker å bidra positivt med uniformert tilstedeværelse i bybildet, sier Vaglid.

– Det er viktig å gi studentene virkelighetsnære øvelser og trygghet der de kommer tett på publikum. Det er for mange første gang de er ikledd uniform i det offentlige rom, sier Vaglid.

Det vil være politistudenter i området Byparken, Bytunet, Mølleveien, Rema1000, Indre kai og i Haraldsgata. Publikum vil ikke bli berørt av øvelsene.

Flere nyheter: