Menu
Ida Melbo Øystese sier at politiet vil trappe opp innsatsen på Grønland. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Politimesteren i Oslo: – Kommer til å trappe opp tilstedeværelsen på Grønland

Politimester Ida Melbo Øystese sier at de vil ha mer politi på Grønland etter beskrivelsene om at Vaterlandsområdet er eid av narkolangere.

Av NTB | 16.06.2023 14:19:13

Kriminalitet og rettsvesen: – Vi har god dialog med byrådet og ser fram til møtet. Som ny politimester har jeg varslet at vi skal være mer til stede i gatene, og vi kommer til å trappe opp tilstedeværelsen på Grønland i tiden fremover, sier politimester Ida Melbo Øystese i en epost til NTB.

Fredag ettermiddag møter hun byrådsleder Raymond Johansen (Ap) til et hasteinnkalt møte.

Bakgrunnen er en artikkel i Aftenposten lørdag der avisen skrev at Oslo-politiet i et brev til kommunen i januar i år, blant annet skrev at Vaterlandsområdet på Grønland i stor grad er eid av narkotikaselgerne. Politiet skrev også at «Opplevelsen til politiet er at det er krevende for folk uten rusproblemer å oppholde seg i området».

– Jeg ble veldig overrasket da jeg gjennom mediene ble kjent med at det i brev til bydelen i januar ble gitt inntrykk av at politiet har gitt opp området ved Vaterlandsparken på Grønland. Vi har ikke én eneste kvadratmeter å avse til kriminell virksomhet i byen vår. Nå må alle krefter jobbe i samme retning for å få gjort noe med dette området, sa byrådsleder Johansen til NTB fredag morgen.

Tirsdag denne uka var det også en skyteepisode ved Grønland T-banestasjon. Ingen ble skadd, men flere personer er siktet i saken.

Politiet etterforsker også flere episoder av voldtektsforsøk og uønsket seksuell atferd i Grønlandsområdet denne uken.

Politimesteren sier at politiet er til stede i området hele døgnet, og har god oversikt over aktørene.

– Det gjøres en rekke tiltak hver dag, blant annet for å holde narkotikasalget ute av boligområdene. Begår man alvorlig kriminalitet på Grønland så må man regne med å bli tatt, sier hun.

(©NTB)

Flere nyheter: