Menu
Advokat John Christian Elden representerer politiinstruktøren i Høyesterett. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Politiinstruktør må møte i Høyesterett: – Her er Spesialenheten mer katolsk enn paven

Mandag må en instruktør fra Politihøgskolen i Stavern møte i retten, tiltalt for seksuell trakassering mot en tidligere student.

Av NTB | 14.05.2023 10:04:13

Kriminalitet og rettsvesen: Hendelsen fant sted i februar 2020.

Ifølge dommen fra Agder lagmannsrett tok instruktøren en kvinnelige student på innsiden av låret under et sanitetskurs og spurte om hun følte seg voldtatt.

Kvinnen svarte nei til dette og mannens respons på dette var at «da gjorde jeg ikke jobben min godt nok», skriver Khrono.

Selv skal kvinnen ikke ha følt seg krenket, men hun har reagert på det som skjedde i etterkant. Hun hadde blitt oppsøkt av kurslederen, som hadde blitt varslet av andre.

Politihøgskolen anmeldte saken.

Instruktøren ble frikjent i tingretten, men dømt i lagmannsretten etter at Spesialenheten hadde anket. Nå skal saken opp for Høyesterett.

– Det er ikke all uheldig opptreden i arbeidslivet som bør behandles som straffbar. Her er Spesialenheten slik jeg ser det mer katolsk enn paven i sin tilnærming, der heller ikke fornærmede har anmeldt forholdet. Men nå blir det opp til Høyesterett å trekke grensene fremover, sier mannens forsvarer John Christian Elden til NTB.

Det er satt av en dag til rettssaken.

(©NTB)

Flere nyheter: