Menu
En politimann inntar en stilling ved siden av et kjøretøy nær stasjonsbygningen der væpnede menn har gått til angrep på en politistasjon i Karachi fredag kveld. Foto: Ikram Suri / AP / NTB

Politiets hovedkvarter under angrep i Karachi – pakistansk Taliban sier de står bak

Væpnede menn med håndgranater og skytevåpen har stormet en politistasjon i Karachi, og skuddvekslinger pågår, ifølge pakistanske myndigheter.

Av NTB | 17.02.2023 18:25:49

Krig og konflikter: Karachis politisjef Javed Alam Odho bekrefter at angrepet er pågående, og sier at politi og paramilitære styrker prøver å stoppe det.

Skarpskyttere fra politiet har fredag kveld inntatt stillinger nær politistasjonen, og all belysning i området er slått av.

Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP), også kjent som pakistanske Taliban, tar i en kort uttalelse på seg ansvaret for angrepet.

Sindh-provinsens talsmann Sharjeel Memon sier at angriperne er omringet, men at det fortsatt er skuddveksling på stedet.

Øyevitner forteller at de har hørt en stor eksplosjon fra innsiden av politiets hovedkvarter.

To av angriperne er drept, og minst én politimann såret, opplyste politisjef Gulam Nabi Memon i provinsen Sindh, der Karachi ligger, tidligere fredag.

Noen av byens mest høytstående politifolk har kontor i bygningen, opplyser visegeneralinspektør Irfan Baloch. Ifølge Baloch kan det ha vært opptil 30 politifolk på stasjonen da angrepet startet.

Karachi ligger sør i Pakistan og har anslagsvis 20 millioner innbyggere.

Siden november har Pakistan vært rammet av flere angrep etter at TTP avsluttet en månedslang våpenhvile med regjeringen.

TTP har som mål å opprette et emirat i Pakistan med streng tolkning av islamsk lov.

(©NTB)

Flere nyheter: