Menu
En mann døde, etter å ha blitt funnet skadd i en leilighet i Bergen onsdag 28. desember. Saken etterforskes som drap. Foto: Sandor Dahl / Bergen Foto og Media / NTB

Politiet vil undersøke drapssiktet 23-årings psykiske helse

Den 23 år gamle mannen som er siktet for drapet i Bergen i romjula har fortsatt ikke latt seg avhøre. Nå vil politiet vurdere mannens psykiske helse.

Av NTB | 02.01.2023 16:25:39

Kriminalitet og rettsvesen: Politiet vil be om en prejudisiell vurdering av 23-åringen. Det vil si at det gjøres en vurdering av hans psykiske tilstand, og om det er behov for en mer omfattende utredning.

Det er politiadvokat Sven Arne Dahl-Michelsen som forteller om opplysningene til Bergens Tidende.

– Det er på bakgrunn av at det er en alvorlig siktelse, og at vi ønsker å avklare om det er behov for en full rettspsykiatrisk undersøkelse, sier Dahl-Michelsen til avisen.

Mannens forsvarer, advokat Cathrine Bang, sier til samme avis at hun har rådet sin klient til å ikke gå i avhør så lenge dokumentene i saken er klausulerte.

– Det er en alvorlig straffesak. Det er viktig å få oppklart saken, men jeg kan ikke sende min klient i avhør når han ikke har fått mulighet til å gjøre seg kjent med hva saken mot ham handler om, sier Bang.

Det var like etter klokka 13.30 onsdag 28. desember at politiet ble varslet via AMK om en skadd mann i 20-årene i Løvstakkveien i Bergen. Mannen ble fraktet til Haukeland universitetssjukehus og ble erklært død ved ankomst.

Overfor Bergensavisen sier politiadvokat Dahl-Michelsen at politiet foreløpig ikke vil gå ut med hvilke skader den avdøde mannen ble påført eller hva han døde av.

– Siden han ikke har forklart seg enda, kan jeg heller ikke si noe om hva som skjedde i leiligheten og motivet bak drapet.

(©NTB)

Flere nyheter: