Menu
Johannes Høsflot Klæbo under trening i Oberstdorf mandag. Foto: Terje Pedersen / NTB.

Klæbo fikk varmesjokk i Oberstdorf – mildvær skaper utfordringer

Johannes Høsflot Klæbo fikk sjokk da han skulle teste Tour de Ski-løypene i Oberstdorf. Varmen ble ubehagelig.

Av NTB | 02.01.2023 16:45:00

Sport: Det var nærmere 16 grader i Oberstdorf da langrennsfolket ankom den tyske alpebyen foran de neste etappene i Tour de Ski. Varmen tærer på kunstsnøen i løypene.

Det er grønt på jordene rundt langrennsanlegget i Oberstdorf. På golfbanen i byen er det lagt en stripe med kunstsnø, men varme og regn har skapt knalltøffe forhold.

Tour-leder Johannes Høsflot Klæbo sier at han fikk tilnærmet sjokk da han ankom Oberstdorf søndag kveld.

– Jeg gikk skirenn her for noen år siden da de ikke engang klarte en løype på 3,3 kilometer. De måtte snu midt på jordet. Det har samtidig vært vintere med bedre forhold, og i fjor var det ikke debatt om at det var for lite snø. Dette vil variere fra år til år, fortsatte trønderen.

Langrennsledelsen lot seg også overraske over situasjonen i Oberstdorf.

– Jeg har ikke sett det så grønt og bart som nå. Vi har hatt noen fryktelig varme dager under VM også, men da var det jo snø her. Slik som det er nå, har vi ikke sett før, sier langrennssjef Espen Bjervig til NRK.

– Men det kommer til å bli bra når de får saltet, sa sprintlandslagstrener Arild Monsen til NTB.

Også Klæbo var opptatt av at arrangørene skulle salte løypene.

Tirsdag er det 10 kilometer klassisk for kvinner og menn, mens onsdag er det 20 kilometer jaktstart i fri teknikk. Det er ventet at arrangøren klarer å gjennomføre programmet tross det varme været.

– Jeg var ute og sprang i går kveld og tok på meg en treningsjakke og superundertøy. Jeg holdt på å omkomme og var opphetet. Det er sjokkerende, sa Klæbo til norsk presse utenfor smørebussen mandag ettermiddag.

Mandag var det spesielt utfordrende i utforkjøringene. Da ble det ekstra bløtt.

(©NTB)