Menu
To menn stjal og styrtet et mikrofly i Lyngdal onsdag. Her passer ulykkesflyet over Vestre Langøy i Farsund før det havarerte. De to som var i flyet er pågrepet. Den ene sitter i arresten i Kristiansand, mens den andre fortsatt er på sykehus for behandling. Foto: Tom Gordon Hansen / NTB

Politiet vil ikke varetektsfengsle flytyvene i Agder

Politiet har avhørt én av de to mennene som stjal og styrtet et mikrofly i Lyngdal i Agder onsdag. Den andre ønsker de å avhøre så fort som mulig.

Av NTB | 27.07.2023 16:22:58

Medisin og helse: – Slik saken står nå, ser vi ikke behovet for å fremstille dem for varetektsfengsling, sier operasjonsleder Svein Håland i Agder politidistrikt til TV 2.

Det er et innledende avhør som ikke er ferdigstilt, skriver nyhetskanalen.

Den andre siktede ligger fortsatt på sykehus med uavklart skadeomfang. Skadene fremstår ikke som kritiske. Politiet ønsker å avhøre vedkommende så fort som mulig, skriver kanalen.

Det er to menn på 25 og 29 år fra Mandal som er pågrepet i saken. Begge er kjente av politiet fra før.

Det stjålne mikroflyet styrtet i nærheten av Dalekniben i Lyngdal onsdag ettermiddag. Nødetatene ble først varslet om hendelsen av vitner og fikk deretter melding fra de to om bord.

Politiet vet ikke om de to faktisk kunne fly.

– Det fremstår noe uklart og spesielt at to personer har valgt å utsette seg selv og andre for så stor risiko, sier operasjonslederen.

Det er tatt blodprøver av begge mennene. Per nå er det ikke mistanke om ruspåvirket flygning, skriver TV 2.

Det er blitt rapportert om at det var en hund om bord i flyet. Politiet ønsker ikke å gå nærmere inn på dette.

Robert Hovland er oppnevnt som forsvarer for den innlagte mannen.

(©NTB)

Flere nyheter: