Menu
Etterforskningen pågår fortsatt for fullt etter at tvillingene Mina Alexandra og Mille Andrea Hjalmarsen ble funnet døde på en adresse i Spydeberg søndag. Foto: Freddie Larsen / NTB

Politiet vil ikke spekulere i Spydeberg-saken

Politiadvokat Benedicte Granrud sier det er tidlig i etterforskningen av dødsfallene i Spydeberg sist helg, og at politiet derfor ikke vil avsløre detaljer ennå.

Av NTB | 13.01.2023 11:40:17

Kriminalitet og rettsvesen: Etterforskningen pågår fortsatt for fullt etter at tvillingene Mina Alexandra og Mille Andrea Hjalmarsen (16) ble funnet døde på en adresse i Spydeberg søndag. Politiet antar at de døde av en overdose. To menn er siktet i saken og er varetektsfengslet i fire uker.

– Begge siktede er avhørt, men jeg ønsker ikke å si noe nærmere om hva de har forklart, sier Granrud til NTB.

27-åringen som er siktet for uaktsomt drap, anker ikke varetektsfengslingen. 18-åringen som er siktet for å ha solgt narkotika til tvillingsøstrene og for å ha hensatt dem i en hjelpeløs tilstand, håper politiet vil tro på hans forklaring og løslate ham.

Granrud sier det ikke er aktuelt med det første.

– De er begge varetektsfengslet på grunn av fare for bevisforspillelse. Vi mener fortsatt faren er der, og at det da ikke er grunnlag for løslatelse. De har avgitt en forklaring, men det er ønskelig med nye avhør av dem. Og selv om de har avgitt sine forklaringer, gjenstår avhør av andre. De kan jo påvirke bevis som politiet ikke har kjennskap til på det nåværende tidspunkt, sier hun.

– Når det gjelder type narkotika, har vi en formening på bakgrunn av opplysninger i saken, men ikke det fulle og hele bildet, sier Granrud.

En av forsvarerne i saken, Knut Ditlev-Simonsen, sa tidligere i uka til Aftenposten at politiet burde gå ut med hva slags narkotisk stoff de mener jentene i Spydeberg tok.

Granrud forklarer hvorfor det er utelukket:

– Vi ønsker ikke å bidra til spekulasjoner og vil derfor avvente med å kommentere dette til den endelige obduksjonsrapporten foreligger. Erfaringsvis kan dette ta flere måneder, sier hun.

– Vi ønsker ikke per nå å gi noen flere detaljer knyttet til tidslinjen og hva politiet mener har skjedd og på hvilke tidspunkt, av hensyn til etterforskningen. Vi ønsker heller ikke å si noe om relasjoner mellom de involverte i saken, sier Granrud.

En hovedårsak er at det gjenstår flere vitneavhør. Politiet vil at vitnene forklarer seg uten å ha tilgang til informasjon om tidslinjen eller detaljer på forhånd.

Politiets hovedhypotese er fortsatt at jentene døde av overdose.

Politiet hadde fredag få nye detaljer å dele.

(©NTB)

Flere nyheter: