Menu
En gutt i tenårene er siktet for befatning med et giftig stoff som kan medføre fare for allmennheten. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Politiet tror siktet Bøler-tenåring har produsert farlig giftstoff selv

Politiet tror den siktede tenåringen selv har produsert det farlige giftstoffet som utløste en politiaksjon på Bøler i Oslo torsdag.

Av NTB | 09.06.2023 11:58:45

Kriminalitet og rettsvesen: Tenåringen er nå avhørt av politiet i Oslo. Han er siktet for å ha satt allmennheten i fare.

– Det tyder på at han har produsert det farlige giftstoffet på egen hånd. Det er ingenting som tyder på at noen andre er involverte, skriver Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Politiet skriver videre at det ikke er fare for andre i området.

– Forprøvene som er utført viser at det kan være et svært giftig og skadelig stoff. Det gjøres videre undersøkelser av stoffet.

Av hensyn til etterforskningen vil politiet foreløpig ikke gå ut med flere opplysninger om selve stoffet.

Gutten i tenårene er foreløpig siktet for befatning med et giftig stoff som kan medføre fare for allmennheten.

Det var klokken 16.09 torsdag at politiet fikk melding via AMK om at en gutt hadde følt seg uvel etter å ha fått et flytende stoff på armen.

Innsatsleder Tore Barstad sa senere på kvelden at politiet hadde fått svar på prøver «som er slik de har fryktet».

Ifølge Barstad var det aktuelle stoffet «ekstremt giftig».

– Dette er et stoff vi betegner som ekstremt giftig og veldig farlig. Når vi får slike telefonhenvendelser, finnes det prosedyrer for hvordan vi skal hente ut en pasient, rense ham og frakte til sykehus på en sikker måte, sa innsatslederen.

NTB har vært i kontakt med guttens forsvarer Marit Lomundal Sæther. Hun vil foreløpig ikke kommentere saken.

Flere nyheter: