Menu
Politiet har flere ressurser i området ved Grønland T-banestasjon etter melding om at det skal være avfyrt skudd. Det skal ha vært en konflikt mellom to parter på stedet. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Politiet tror de snart har identifisert de involverte i skyteepisoden i Oslo

Politiet leter etter tre til fire involverte etter en skyteepisode ved Grønland T-banestasjon i Oslo. Ingen er meldt skadd.

Av NTB | 13.06.2023 21:19:00

Kriminalitet og rettsvesen: – Vi har dannet oss et bilde av hvem de involverte er og har store forhåpninger om at alle blir identifisert innen kort tid.

Det sier operasjonsleder Per-Ivar Iversen i Oslo politidistrikt til NTB klokken 20.45 tirsdag kveld, etter at det ved 19-tiden ble angivelig ble avfyrt skudd ved Grønland T-banestasjon i Oslo.

Ifølge politiet har det vært en konflikt mellom to parter på stedet. En av de involverte har trolig avfyrt et skudd med et håndvåpen og alle de involverte har løpt fra stedet.

– Vi har dannet oss godt bilde av det som har skjedd og sikret mye video, samt snakket med mange vitner på stedet, sier operasjonslederen.

Pressevakt Jan Rustad i Sporveien sier til NTB at politiet nå har fått tilgang på overvåkingsbilder fra dem etter hendelsen.

– T-banen går som normalt og er ikke påvirket av dette, sier Rustad.

Politiets innsatsleder Magnus Strande sier til NTB at det er mange vitner som har sett hendelsen.

– De forklarer at det har vært et håndgemeng mellom tre til fire personer. To av disse skal ha trukket våpen mot hverandre, hvorav den ene har avfyrt skudd, sier Strande.

– Dette er meget alvorlig og ikke noe vi skal ha i bybildet vårt. At dette har godt bra er et under, sier innsatslederen.

Ingen personer er foreløpig pågrepet etter hendelsen. Politiet ber også personer som har sett hendelsen om å ta kontakt.

Ingen er så langt pågrepet etter hendelsen. Det er heller ikke meldt om skadde personer.

Innsatslederen på stedet ønsker ikke å konkludere med hva slags våpen som har blitt brukt, men forteller at funn på stedet tyder på at det er blitt brukt en pistol.

Flere nyheter: