Menu
Det var på E18 ved Ljabrudiagonalen i Oslo at en 15 år gammel gutt døde i en trafikkulykke etter en politijakt tidligere i august. Arkivfoto: Hans Olav Torgersen / NTB

Politiet presiserer: Politijakt etter bil i dødsulykke på E18 var oppstykket

Politijakten etter bilen med 15-åringen som omkom i en ulykke på E18 i Oslo tidligere i august, var ikke lang og sammenhengende, opplyser Spesialenheten.

Av NTB | 25.08.2023 08:54:27

Kriminalitet og rettsvesen: Spesialenheten for politisaker mener opplysninger i mediene gir et inntrykk av at politijakten var en lengre og sammenhengende forfølgelse av kjøretøyet. Det var det ikke, skriver enheten i en pressemelding.

Saken gjelder trafikkulykken på E18 ved Holmlia i Oslo fredag 11. august der en 15 år gammel gutt døde. En 20 år gammel mann er siktet i saken.

Ifølge politiet ble bilen først fanget opp av en UP-kontroll i Sarpsborg-området, men de fikk ikke tak i bilen. Flere patruljer skal ha lett etter den uten hell.

Rundt 20 minutter senere ble bilen fanget opp i nok en UP-kontroll i Vestby før den glapp ut av politiets syne igjen, ifølge Spesialenheten.

Etter å ha blitt fanget opp av en tredje patrulje ved Nordbytunnelen for så å bli borte fra politiet, ble det satt inn et politihelikopter i søket etter bilen. En patrulje fikk øye på bilen før den mistet visuell kontakt. Kort tid senere ankom politipatruljen stedet for ulykken, ifølge Spesialenheten.

Saken er ikke ferdig etterforsket.

(©NTB)

Flere nyheter: