Menu
Politiets krimteknikere er ferdige med de første undersøkelsene på adressen der tre voksne personer ble funnet døde i Trondheim torsdag. Foto: Joakim Halvorsen / NTB

Politiet: Mistanken om drap og selvdrap er forsterket

Alle de tre som torsdag kveld ble funnet døde i Trondheim, er i familie. Teorien om at det er snakk om to drap og ett selvdrap, er forsterket, sier politiet.

Av NTB | 10.02.2023 11:05:29

Kriminalitet og rettsvesen: Politiet opplyser at det var to menn og en kvinne som ble funnet døde i Trondheim torsdag kveld. Alle er over 18 år. Politiet ønsker ikke å si noe om hvordan de tre døde.

På en pressekonferanse fredag sa etterforskningsleder Eivind Guldseth at etterforskningen så langt tyder på at det er snakk om drap og selvdrap. Politiet ønsker av hensyn til etterforskningen ikke å si om det er gjort funn på åstedet eller om det er gjort beslag av våpen.

Politiet fikk melding om hendelsen ved 21-tiden torsdag etter at en person som ikke fikk kontakt med de tre, varslet politiet.

– Det var ingen andre til stede på adressen da politiet ankom stedet, sier påtaleansvarlig Anne Haave.

Politiet mener at minst én av de døde bodde på adressen der hendelsen fant sted.

Politiet er interessert i å komme i kontakt med personer som kan ha sett noe, eller som har opplysninger. Dette gjelder området Singsaker nedenfor Eidsvolls gate siste to døgn.

– Vi mener at hendelsen har skjedd en gang etter onsdag morgen. Vi ønsker informasjon om observasjoner av personer, om det har vært lys i huset – om det har gått av eller på, om det har vært lyder i eller rundt boligen, etter onsdag morgen, sier Guldseth.

– Vi ønsker også informasjon om det er noen som har forsøkt å komme i kontakt med dem på adressen, og ikke kommet i kontakt med dem.

I en pressemelding fredag ettermiddag bekrefter politiet at de tre avdøde var i familie.

– Etterforskningen pågår for fullt, og det er ikke noe nytt å melde i saken nå i ettermiddag. De tre avdøde skal obduseres, og dette arbeidet er i gang, sier politiadvokat Thomas Berg.

Obduksjonen skal både fastslå dødsårsak og stadfeste de dødes identitet.

Politiet har fremdeles ikke kommet i kontakt med alle de pårørende.

Politiet opplyser at de ikke har kjennskap til noen av de døde fra før.

Natt til fredag drev politiet omfattende etterforskning på åstedet, og det er gjennomført vitneavhør og rundspørring i området.

– Selv om politiet mener at vi har identifisert de avdøde, har vi ikke sikker ID. Den bekreftelsen vil ta litt tid, sier Guldseth.

Flere nyheter: