Menu
En skadd mann bæres inn på et sykehus i Quetta etter det som ser ut som et selvmordsangrep på en moske i Pakistan fredag. Foto: Arshad Butt / AP / NTB

Politiet: Minst 52 drept og flere skadd i eksplosjon ved moské i Pakistan

Minst 52 personer er drept, og nærmere 70 ble skadd i en eksplosjon ved en moské i Mastung sørvest i Pakistan fredag, opplyser politi og helsemyndigheter.

Av NTB | 29.09.2023 12:43:06

Krig og konflikter: Det var høytid og feiring i en moské i byen da eksplosjonen gikk av. Trolig dreier det seg om et terrorangrep.

Situasjonen er uavklart, og stadig vekk kommer det nye meldinger om antall døde. Siste tall på antall skadde er nær 70, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Ofrene var samlet for å feire Mawlid, en helligdag for feiring av profeten Muhammeds fødselsdag. Rundt 500 personer var til stede, skriver nyhetsbyrået AP.

TV-bilder og innlegg i sosiale medier viser skoene til de døde og skadde som ligger strødd utenfor moskeen. Noen av de drepte er dekket av laken, og bilder viser lokale innbyggere og redningsmannskaper som bærer bort skadde.

Tilstanden til mange av de skadde er kritisk, ifølge en talsmann for myndighetene, Atta Ullah. Han sier en høytstående politisjef er blant de døde.

– Det ser ut som et selvmordsangrep, sier en lokal talsperson for politiet til Reuters.

Innenriksdepartementet i Pakistan hevder også at angrepet bærer preg av å være terror. Ingen har så langt tatt på seg skylden.

Angrepet skjedde i den sørvestlige provinsen Balutsjistan, som ofte opplever angrep fra militser og opprørsgruppen, men som oftest mot sikkerhetsstyrker.

(©NTB)

Flere nyheter: