Menu
En kvinne legger ned blomster ved et spontant minnesmerke etter de drepte i knivangrepet på et kjøpesenter i Sydney lørdag. Politiet tror ikke at gjerningsmannen hadde terrormotiver. Foto: Rick Rycroft / AP / NTB

Politiet: Knivdrapene i Sydney var ikke terrorrelaterte

Mannen som drepte seks mennesker med kniv på et kjøpesenter i Sydney lørdag, var ikke motivert av noen ideologi, mener politiet. Ytterligere tolv ble skadd.

Av NTB | 14.04.2024 05:03:10

Kriminalitet og rettsvesen: Den 40 år gamle mannen knivstakk og drepte seks personer og skadet minst tolv andre før han ble skutt av en politibetjent på stedet.

– Det er på dette tidspunktet fortsatt ikke noe, ikke noe vi har, ingen informasjon vi har fått, ingen beviser vi har hentet inn eller etterretningsopplysninger vi har fått, som tyder på at dette var drevet av noen spesiell motivasjon, ideologisk eller noe annet, sier delstaten New South Wales’ visepolitisjef Anthony Cooke.

Politiet har snakket med mannens familie og fått opplyst at han har historikk med psykiske problemer, ifølge Cooke.

Fem av de seks var kvinner, og mannen var sikkerhetsvakt på kjøpesenteret, ifølge politiet. Blant de skadde er en ni måneder gammel baby, som ble alvorlig skadd. Barnets mor er blant de drepte.

Vitner har beskrevet hvordan gjerningsmannen løp gjennom kjøpesenteret med kniv og tilsynelatende tilfeldig valgte sine ofre. Flere vanlige folk og ansatte på kjøpesenteret prøvde å stanse ham mens andre søkte tilflukt i butikker som ble stengt.

– Vi har sett bildene av vanlige australiere som setter seg selv i fare for å hjelpe sine medborgere. Det motet er ganske spesielt. Det er det beste i australiere, midt oppe i denne tragedien, sa statsminister Anthony Albanese søndag.

(©NTB)

Flere nyheter: