Menu
Kriminalteknikere foretar undersøkelser ved et hus i Vågsbygd Kristiansand. Huset ligger ikke langt fra huset der to personer ble funnet drept. En mann er siktet for dobbeltdrapet og etterlyst internasjonalt. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Politiet: Ikke vært i kontakt med dobbeltdrapssiktet mann Kristiansand

Politiet har ennå ikke vært i kontakt med mannen som er siktet for dobbeltdrapet i Kristiansand. Kripos bistår politiet i Agder i letingen.

Av NTB | 28.09.2023 15:22:25

Kriminalitet og rettsvesen: Torsdag bekrefter politiinspektør Cecilie Pedersen overfor NTB at siktede for dobbeltdrapet i Kristiansand er en mann, men ønsker fortsatt ikke å gi opplysninger om hvem han er, eller om han hadde en relasjon til den drepte kvinnen og hennes åtte år gamle datter.

– Siktede er en mann. Vi jobber på spreng for å finne ut hvor vedkommende befinner seg, men er fortsatt ikke kommet i kontakt med ham, sier Pedersen.

– Vi har bedt Kripos om bistand.

– Nei. De bistår oss på andre måter, blant annet bistår de under obduksjonen i Oslo.

– Nei, men vi har tatt i bruk hele Agder politidistrikt.

Den siktede mannen er etterlyst internasjonalt, noe som betyr at både Europol og Interpol bidrar i letingen.

Pedersen ønsker ikke å si noe om hvem den siktede personen er, men sier at personen er internasjonalt etterlyst.

Torsdag ettermiddag vil Pedersen fortsatt ikke si noe mer om siktede, eller om det er noen relasjon mellom ham og de drepte.

– Vi har flere hypoteser om hva som kan ha skjedd, men av hensyn til etterforskninger kan jeg ikke gå i detaljer rundt dette, sier politiinspektøren.

Siste observasjon

Det var klokken 13.21 onsdag ettermiddag at politiet fikk melding om at det hadde skjedd en alvorlig voldshendelse i et bolighus i Vågsbygd i Kristiansand. Da politiet ankom boligen fant de en mor og hennes åtte år gamle datter døde.

– Vi har en formening om at drapene har skjedd siste døgn. Det vil si fra tirsdag kveld til vi fikk meldingen onsdag klokken 13.21. Siste observasjon av de avdøde er tirsdag kveld, sier Pedersen.

Hun ville ikke svare på om det er gjort noen beslag på åstedet.

– Krimteknikere jobber fortsatt på stedet.

Politiet understreket på en pressekonferanse torsdag formiddag at det bare er snakk om en siktelse, og kan ikke utelukke at andre eller flere er involvert i saken.

Flere nyheter: