Menu
Politiet ved åstedet i Monterey Park. Foto: Jae C. Hong / AP / NTB

Politiet i Los Angeles bekrefter at mistenkt masseskytter er funnet død i en varebil

Politiet i Los Angeles bekrefter at en 72 år gammel asiatisk mann som er mistenkt for lørdagens masseskyting, er funnet død i en hvit varebil.

Av NTB | 23.01.2023 02:34:58

Kriminalitet og rettsvesen: Mannen tok sitt eget liv i varebilen idet politimannskaper nærmet seg, heter det i en uttalelse fra politiet natt til mandag norsk tid.

Noen timer tidligere pågikk en politiaksjon mot en bil i forstaden Torrance i Los Angeles. Aksjonen var knyttet til masseskytingen lørdag kveld. Da meldte flere medier at en person var funnet død i bilen, men opplysningene var ikke bekreftet.

Klokken 13.32 lokal tid uttalte politiets spesialstyrker at søket er avsluttet, men at man da fortsatt ventet på bekreftelse av at det var funnet en død mann der.

Politiet beskrev først den antatte gjerningsmannen som en mann av østasiatisk opprinnelse mellom 30 og 50 år gammel.

Det var i 22.20-tiden lørdag kveld lokal tid at en mann skjøt rundt seg i et festlokale i forstaden Monterey Park. Ifølge kildene til Los Angeles Times var han væpnet med et automatvåpen.

Mange mennesker var samlet i lokalet for å feire kinesisk nyttår. Fem kvinner og fem menn ble drept. I tillegg ble ti andre såret, og tilstanden er kritisk for noen av dem.

Rundt 20 minutter senere gikk en mann inn i et annet festlokale i nabobyen Alhambra. Der oppsto det tumulter der han ble fratatt våpenet, og han skal så ha rømt.

Politiet jobber fortsatt med å se om disse hendelsene kan kobles sammen. Så langt er det for tidlig å si noe om motiv, uttaler politiet.

EMBED START Custom Den antatte gjerningsmannen ble funnet i denne hvite varebilen. Foto: Damian Dovarganes / AP / NTB EMBED END Custom

(©NTB)

(©NTB)

Flere nyheter: