Menu
Politiadvokat Silje Åsnes opplyser at hun har henlagt trusselsaken som gjorde at Redd Barna avlyste et Pride-arrangement for barn i Bergen i juni. En mann fra bergensområdet kalte blant annet arrangementet for satanistisk på Facebook. Foto: Tuva Åserud / NTB

Politiet henlegger trusselsak som førte til avlysning av pridefestival for barn

Politiadvokat Silje Åsnes opplyser at hun har henlagt trusselsaken som gjorde at Redd Barna avlyste et pridearrangement for barn i Bergen i juni.

Av NTB | 02.08.2023 16:13:03

Sosiale forhold: – Politiet kan ikke se at utsagnene som mistenkte har kommet med objektivt sett kvalifiserer som trusler etter straffeloven paragraf 263, skriver Åsnes i en epost til Bergens Tidende.

Hun skriver at saken mot mannen i 60-årene er henlagt som «intet straffbart forhold bevist». Mannen er fra bergensområdet.

Mannen skal blant annet ha anklaget Redd Barna for å «normalisere avvik (unaturlighet)!» i kommentarer på deres facebookside. Han skrev også «La for helvete barn få sine første kjønnshår før dere begynner å spre usikkerhet» og kalte arrangementet for satanistisk. Mannen proklamerte også at han skulle begynne å bygge galger.

– Når det gjelder vurderingen opp mot straffelovens paragraf 266, er ytringene vurdert å falle innenfor det som må aksepteres som ytringsfrihet. I utgangspunktet har enhver rett til å ytre seg om nesten hva som helst, og om hvilket som helst tema, skriver Åsnes.

Barnefestivalen i Bergen ble erstattet med et innendørs arrangement på hotell, opplyser avisen.

(©NTB)

Flere nyheter: