Menu
Gjert Ingebrigtsen har kommet med boken «Gjerts metode». Her under et intervju med NTB i lokalene til Aschehoug i Oslo sentrum. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Politiet: Etterforskningen av Gjert Ingebrigtsen fortsetter – alle barna har status som fornærmet

Politiet har avhørt alle de fornærmede i etterforskningen rundt friidrettstrener Gjert Ingebrigtsen. Også hovedpersonen har vært inne til avhør.

Av NTB | 28.11.2023 13:29:43

Sport: Det opplyser Sør-Vest politidistrikt i en oppdatering rundt fremdriften i saken tirsdag.

Der fremgår det blant annet at alle Gjert Ingebrigtsens barn har fått status som fornærmet i saken.

– Ut fra opplysninger i saken var det naturlig å gi samtlige av barna status som fornærmet. Alle de fornærmede er nå avhørt. Gjert Ingebrigtsen har status som mistenkt. Han er avhørt og kjenner seg ikke igjen i mistankegrunnlaget, sier politiinspektør Terese Braut Våge.

Hun opplyser videre at politiet fortsetter sine undersøkelser i saken.

– Politiet har foretatt flere vitneavhør i saken. Hvilke vitner som er avhørt og hva de har forklart ønsker jeg ikke å gå inn på, sier Braut Våge.

– I en etterforskning vil politiet alltid vurdere status for den enkelte etter hvert som etterforskningen skrider fram. Omstendigheter i denne saken, herunder at barna er født over en svært lang tidsperiode, gjør at det også er naturlig for politiet å vurdere eventuell foreldelse opp mot enkelte av de fornærmede, sier politiinspektøren.

Politiet startet etterforskning som følge av en aviskronikk fra friidrettsbrødrene Henrik, Filip og Jakob Ingebrigtsen. Der hevdet de at ubehag, frykt og vold hadde vært en del av oppveksten.

– Politiet er fortsatt i en etterforskningsfase, hvor formålet med etterforskningen er å avdekke om det foreligger straffbare forhold, sier Braut Våge.

Ved siden av at politiet på eget initiativ startet sine undersøkelser, leverte bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen inn en anmeldelse i saken på vegne av én av de fornærmede.

Politiet opplyser å ha opprettet sak med utgangspunkt i straffelovens paragraf 282 – mishandling i nære relasjoner.

Det er også planlagt flere vitneavhør i tiden fremover.

I tirsdagens pressemelding understreker politiet at etterforskninger av saker som gjelder mistanke om mishandling i nære relasjoner krever grundig etterforskning som erfaringsmessig tar tid.

(©NTB)

Flere nyheter: