Menu
En ikke-navngitt BBC-programleder er suspendert etter anklager om at han kjøpte seksuelt eksplisitte bilder av en tenåring. Tenåringens advokat nekter for at noe straffbart har skjedd mellom de to. Illustrasjonsfoto: Christoph Meyer / DPA / NTB

Politiet ber BBC stanse intern granskning av programleder

Britisk politi ber BBC stanse en intern granskning av en programleder anklaget for seksuelle overtramp mot en ung person. Fremover behandler politiet saken.

Av NTB | 11.07.2023 14:33:06

Kriminalitet og rettsvesen: – BBC har blitt bedt om å sette granskningen på vent mens politiet tar over arbeidet inntil videre, heter det i en melding fra kringkasteren.

Bakteppet er anklager om at en BBC-programleder skal ha betalt for seksuelt eksplisitte bilder fra en tenåring.

Den mannlige programlederen, som ikke er navngitt, ble suspendert som følge av anklager framsatt av tenåringens mor overfor tabloidavisen The Sun. I tillegg satte BBC-sjef Tim Davie i gang en granskning av saken.

I et brev til BBC skriver advokaten at «ingenting upassende eller ulovlig skjedde mellom tenåringen og BBC-programlederen», og at påstandene fra moren er «vrøvl».

Tenåringen, som i dag er 20 år, er ikke navngitt av personvernhensyn.

The Sun mener de har grunnlag for å publisere anklagene etter at foreldrene fortalte dem om saken, samt at foreldrene også har hevdet at deres klager til BBC om programlederens oppførsel og barnets velferd, ikke ble fulgt opp.

– Vi har sett bevis som støtter deres bekymringer, men nå er det opp til BBC å etterforske saken ordentlig, sier en talsperson for avisen.

Selv om den seksuelle lavalderen i Storbritannia er 16 år, er det en forbrytelse å lage eller eie usømmelige bilder av noen under 18 år.

– BBC har rutiner og regler for hvordan vi tar imot informasjon og håndterer anklager når de reises. Vi forsøker alltid å ta disse ytterst seriøst, skriver han i en pressemelding.

– Hendelsen de siste dagene har vist hvor komplisert og utfordrende dette kan være og hvor viktig det er at disse behandles med aktsomhet og omtanke.

Advokaten til tenåringen avviser påstandene.

Moren hevder at BBC-programlederen betalte barnet hennes over 35.000 pund, eller i underkant av en halv million kroner, for seksuelt eksplisitte bilder i en treårsperiode fra da tenåringen var kun 17 år gammel.

BBC-sjef Tim Davie sier at han har bedt om en gjennomgang for å vurdere om varslingsrutinene og oppfølgningen av dem har vært riktige i lys av denne saken.

(©NTB)

Flere nyheter: