Menu
En mann ble funnet død i Lørenskog fredag kveld. De har varslet ny informasjon om saken søndag ettermiddag. Foto: Annika Byrde / NTB

Politiet bekrefter siktelse mot Lørenskog-mann

En mann i 20-årene er siktet for drap eller medvirkning til drap i Lørenskog. Det bekrefter politiet i en pressemelding.

Av NTB | 30.04.2023 15:44:15

Kriminalitet og rettsvesen: – Vedkommende har vært i avhør i dag og er siktet for medvirkning til drap, opplyser politiinspektør Lars Reinholdt-Østbye i Øst politidistrikt.

Ifølge forsvarer John Arild Aasen har siktede vært i politiets varetekt siden lørdag og har vært i avhør, skriver VG. Den siktede erkjenner ikke straffskyld.

– Min klient nekter straffskyld for forholdet han har blitt siktet for og sier han ikke har noe med det å gjøre, sier Aasen til NTB.

Politiet har jobbet med etterforskning, og en adresse i Oslo er undersøkt. Ved 20-tiden lørdag kveld skal den siktede ha blitt pågrepet, ifølge VG.

– Vi jobber for å kartlegge miljøet rundt avdøde. Mange undersøkelser gjøres for å belyse dette, forklarer politiinspektør Lars Reinholdt-Østbye i Øst politidistrikt til avisa.

Det eneste som er opplyst om avdøde, er at han var bosatt på Østlandet et sted og er i 20-årene. Mannen er sendt til obduksjon, og en foreløpig rapport er ventet neste uke.

De har varslet ny informasjon om saken søndag ettermiddag.

VG skriver at den siktede også er en mann i 20-årene. Tidligere har han blitt dømt for oppbevaring av narkotika og for bæring av gasspistol på gata i Oslo.

Fredag klokka 20 fikk politiet melding om at det var funnet en livløs person på Løkenåsen skole i Lørenskog.

Aasen sier til NTB at hans klient har det svært vanskelig etter siktelsen. Tidspunkt for framstilling for fengsling er ikke fastsatt søndag ettermiddag.

Det siste døgnet har politiet jobbet videre med undersøkelser rundt åstedet, vitner, avdøde og innhenting av videomateriale.

Flere nyheter: