Menu
Politibiler parkert foran grendehuset på Sørrollnes i Ibestad. Huset på bildet er ikke der trusselsituasjonen foregår. Foto: Jon Henrik Larsen / Salangen-Nyheter / NTB

Politiet avfyrte skudd under trusselsituasjon i Troms – vil avklare situasjonen med dialog

Politiet avfyrte natt til mandag skudd i forbindelse med en trusselsituasjon på en adresse i Ibestad kommune i Troms. Politiet tror ikke at noen er skadd.

Av NTB | 07.08.2023 11:54:24

Kriminalitet og rettsvesen: – Cirka klokken 2 natt til mandag fikk vi en telefon der vi oppfattet at det var en pågående trusselsituasjon. Vi kjørte til stedet og opprettet kontakt med personer i huset. Vi valgte deretter å trekke oss unna for å innhente mer ressurser, og det er der vi står nå. Vi er på stedet og har tilstrekkelig med ressurser, sa Lars Meland ved operasjonssentralen i Troms politidistrikt til NTB i 7-tiden mandag morgen.

Politiet meldte om hendelsen på X/Twitter klokken 6.34.

Meland sier at det er uklart hvor mange som befinner seg i boligen, men at det er flere enn én person. Han forklarer videre at det så langt politiet kjenner til ikke er noen som er skadd i huset.

Han sa tidligere til NTB at politiet tok delvis kontakt med folk i huset for å prøve å få avklart hva som hadde skjedd, men personen de var i kontakt med, var på det tidspunktet ikke interessert i det.

Mandag formiddag har politiet flere ressurser i området. I morgentimene ble det sendt ut et nødvarsel om hendelsen til innbyggerne i området for at personer skulle holde seg i sikkerhet mens situasjonen blir avklart. De nærmeste naboene rundt huset ble evakuert.

Politiet har trukket seg noe tilbake, og det er etablert kontakt med personene i huset. Situasjonen er fremdeles uavklart.

Troms politidistrikt vil komme tilbake med mer informasjon i løpet av dagen, heter det i pressemeldingen

– Da politipatruljen kom til stedet, ble det av politiet oppfattet en trusselsituasjon som førte til at det ble avfyrt skudd fra politiet. Politiet har ikke informasjon om at noen ble skadd som følge av dette, skrev Troms politidistrikt i en pressemelding i 11-tiden mandag.

– Vi ønsker å avklare denne situasjonen med vedkommende gjennom dialog, sier Meland i pressemeldingen.

(©NTB)

Flere nyheter: