Menu
Moldes motstander i CL-kvaliken, dersom de slår ut Klaksvik, har blitt trukket. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Molde kan møte Midtsjøs Galatasaray i mesterliga-playoffen

Dersom Molde tar seg videre mot Klaksvik fra tredje kvalifiseringsrunde i mesterligaen venter enten Olimpija Ljubljana eller Galatasaray.

Av NTB | 07.08.2023 12:24:32

Sport: Molde tok seg i forrige runde videre etter å ha slått ut finske HJK Helsinki og møter gamle kjente i Magne Hoseth og Daniel Berg Hestads Klaksvik i neste runde.

På det færøyske laget spiller også den tidligere Molde-stopperen Vegard Forren og Sivert Gussiås, som spilte i klubben som tenåring.

Tar Molde seg videre fra tredje kvalifiseringsrunde, som spilles 8. og 9. august med returkamp 15. august, venter vinneren av oppgjøret mellom slovenske Olimpija Ljubljana og Fredrik Midtsjøs Galatasaray i en dobbeltkamp i playoff.

Vinneren av Molde – Klaksvik starter playoffkampene på hjemmebane. Det er siste hinder før et eventuelt gruppespill i Champions League.

Om de derimot ryker for Hoseths menn må Molde ut i playoffkamper til europaligaen. Der vil de i så fall møte vinneren av oppgjøret mellom Sheriff Tiraspol og BATE Borisov.

Som vinner av Eliteserien i 2022 møter Erling Moes menn kun andre seriemestere på veien. Årets mesterligakvalifisering er den sjette i Molde-historien, og hittil har romsdalingene tatt seg til puljespillet én gang. Det skjedde på første forsøk i 1999.

En plass i mesterligaen vil gi MFK et pengeregn uten like. Forrige sesong fikk hvert lag minst 183 millioner kroner før en eneste gruppekamp var spilt.

(©NTB)

Flere nyheter: