Menu
Flere EU-land som var ment å fungere som transittland for ukrainsk korn, har fått EU med på et midlertidig importforbud etter at billig korn fra Ukraina har kuttet lønnsomheten for de aktuelle landenes produsenter. Arkivfoto: Jefrem Lukatskyj / AP / NTB

Polen: EU vil forlenge delvis importforbud fra ukrainsk korn

Polen sier de har mottatt et EU-utkast om å forlenge et midlertidig importforbud for ukrainsk korn for å beskytte markedet i noen av medlemslandene.

Av NTB | 05.06.2023 12:08:58

Krig og konflikter: I mai innførte EU begrensninger på import av hvete, mais, raps og solsikkefrø for å hindre ubalanse i markedene i Bulgaria, Ungarn, Polen, Romania og Slovakia. Landene skulle opprinnelig være transittland for ukrainsk korn som ikke lenger kunne skipes ut via Svartehavet, men opplevde at billig importkorn fra det krigsherjede landet undergravde lønnsomheten for landenes egne produsenter.

Forbudet gjaldt i utgangspunktet til 5. juni, men de fem landene har bedt om at det forlenges. Polens landbruksminister sier de ser ut til å få gjennomslag for dette.

– Vi har mottatt et utkast fra EU til en ny forskrift som forbyr import av fire produkter til fem land. Utkastet legger opp til at dette skal gjelde fram til 15 september, skriver Robert Telus på Twitter mandag.

– Dette er et utkast, men jeg håper det trer i kraft i morgen, legger han til.

(©NTB)