Menu
Tadej Pogacar var helt rå i Giro d'Italia. Foto: Andrew Medichini / AP / NTB

Pogacars sjef utroper skadeplaget Vingegaard til Tour de France-favoritt

Sykkelstjernen Tadej Pogacar lekte med konkurrentene i Giro d'Italia, men slovenerens sjef ville ikke være med på at 25-åringen er favoritt foran sommerens Tour de France.

Av NTB | 01.06.2024 10:43:08

Sport: UAE-sjef Joxean Fernandez «Matxin» insisterer i stedet på at Jonas Vingegaard må bære det tyngste presset, til tross for at det fortsatt råder usikkerhet rundt om dansken i det hele tatt kommer til start.

Vingegaard krasjet stygt i Baskerland rundt tidligere denne sesongen og har slitt mer ettervirkningene. Den siste tiden har han imidlertid vært på høydetrening i Frankrike.

I Tour de France skal Vingegaard forsøke å bli sammenlagtvinner for tredje gang på rad, forutsatt at han gis det grønne lyset til å starte i Firenze i slutten av denne måneden.

– Vingegaard bør ha vært på nesten konstant høydetrening frem til touren, og han er kaptein på et lag som vant tre Grand Tour-seirer i fjor, sier UAEs sportsdirektør Joxean Fernandez «Matxin».

– Vingegaard er toppfavoritten til touren, legger han til i et intervju med belgiske Sporza.

Han tror ikke Baskerland-velten nødvendigvis vil være et problem for Vingegaard.

– I fjor krasjet Tadej tre uker senere i april, og han var på Vingegaards bakhjul helt fram til Tour de France-tempoen på 16. etappe, påpeker «Matxin».

Vingegaard ble skrevet ut fra sykehus 16. april og kunne gjenoppta utendørs sykkeltrening i begynnelsen av mai.

(©NTB)