Menu
Tadej Pogacar stiller til start i Giro d'Italia. Foto: Daniel Cole / AP Photo / NTB.

Pogacar bekrefter Giro d’Italia-debut i 2024

Tadej Pogacar skal for første gang stille til start i Giro d'Italia, som avsluttes fem uker før Tour de France.

Av NTB | 17.12.2023 18:19:51

Sport: Pogacar har valgt en annen tilnærming til neste års forsøk på å detronisere Jonas Vingegaard fra Tour de France-tronen.

For første gang konkurrerer den slovenske stjernerytteren i Tourens italienske motstykke, Giro d’Italia. Det bekrefter han i en video på Instagram.

Giro d’Italia kjøres fra 4. til 26. mai. Han har dermed knappe fem uker på seg til å gjøre seg klar til Touren, som starter i Firenze 29. juni.

Pogacar har kjørt fem store tourer i karrieren, men aldri den italienske versjonen. Han debuterte i Vuelta a España i 2019 og har siden deltatt i Tour de France fire ganger. Han har aldri blitt dårligere enn tredjeplass i et treukersritt.

I forbindelse med rutepresentasjonen i oktober uttalte løpsdirektøren for Giro d’Italia, Mauro Vegni, at årets rute passer for ryttere som ønsker å sykle både Giro d’Italia og Tour de France.

Ruten i Italia byr på kortere etapper og færre høydemeter enn tidligere utgaver av løpet. Det skal gjøre løpet mindre slitsomt og gi rytterne bedre mulighet til å restituere seg før Tour de France.

– Løypen var ikke designet for Tadej Pogacar, vi endret bare filosofien vår i forhold til hvordan vi utformer Giro-ruten. Denne løypen gir imidlertid Pogacar muligheten til å kjøre begge løpene, sa Mauro Vegni.

(©NTB)