Menu
SAS ble utsatt for et dataangrep tirsdag. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Personopplysninger på avveie etter dataangrep mot SAS

SAS ble tirsdag utsatt for et dataangrep, og personopplysninger skal ha havnet på avveie. Flere kunder fikk opp andres opplysninger når de logget inn i appen.

Av NTB | 14.02.2023 19:55:47

Økonomi og næringsliv: – Det vi kan si, er at mens angrepet fortsatt pågår, oppfordrer vi kundene til ikke å gå inn på appen, sa SAS’ pressesjef Anna Sandell til NTB tidligere tirsdag kveld.

Ved 20.45-tiden opplyste hun til VG at innloggingsproblemene så ut til å være løst.

– Vi følger selvfølgelig med videre. Vi får komme med ytterlige kommentarer i morgen, opplyste Sandell.

NTB har fått se skjermdumper fra brukere av appen som viser at de er logget inn som en annen person. Dermed har de også fått tilgang til personopplysninger som navn, telefonnummer og bestilte reiser. Det skal også ha vært mulig for noen å se kundenes bonuspoeng og endre bestillinger.

Det er ikke kjent hvem som sto bak angrepet som også førte til at SAS’ hjemmesider periodevis var nede tirsdag ettermiddag og kveld.

Tirsdag kveld arbeidet SAS med å stenge appen før flere personopplysninger ble lekket, opplyste kommunikasjonsdirektør Karin Nyman til Aftonbladet.

Den sudanske hackergruppa Anonymous Sudan hevdet tirsdag at de hadde angrepet en rekke svenske nettsteder. På det sosiale nettverket Telegram hevder de at dette skyldes koranbrenningene i Sverige den siste tiden.

Flere nyheter: