Menu
Newcastle skal kombinere Premier League og mesterligaen kommende sesong. Foto: Brynn Anderson / AP / NTB

Pengesterke Newcastles nye CL-utfordring: – Det blir noe helt annet

En sterk fjorårssesong har brakt Eddie Howe og Newcastle inn i Fotball-Europas gjeveste selskap. Det byr på et enda mer tettpakket kampprogram.

Av NTB | 12.08.2023 11:04:51

Sport: Høsten 2021 ble Newcastle overtatt av det saudiarabiske investeringsfondet PIF, og oppkjøpet ble kraftig kritisert av flere menneskerettighetsorganisasjoner.

Siden har den tradisjonsrike klubben bygget sten for sten, og sist sesong kapret Eddie Howes fjerdeplass og billett til kommende sesongs mesterligagruppespill. Europacupspill vil imidlertid bety et tøffere kampprogram.

– Det blir noe helt annet med Champions League-fotball. For Howe og klubben blir det en slags «second season», der de må vise at de kan holde seg stabilt i toppen, forteller TV 2-kommentator Øyvind Alsaker til NTB.

– Det tar litt tid å venne seg til tanken om Newcastle som et lag som skal kjempe helt der oppe. Sandro Tonali har kommet inn, og spillermaterialet er av høyt nivå. De har et veldig sterkt lag, men hvor godt tåler de skader? undrer Alsaker.

Fjorårets Premier League-firer serieåpner lørdag kveld hjemme mot Aston Villa. Neste helg venter en knalltøff bortekamp mot Erling Braut Haaland og Manchester City.

(©NTB)

Flere nyheter: