Menu
Amahl Pellegrino scoret sitt 24. mål for sesongen og noterte samtidig sitt 38. målpoeng i Eliteserien. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Pellegrino med eliteserie-rekord da Glimt vant i ligaavslutningen

Bodø/Glimt-vingen Amahl Pellegrino scoret i 2-0-seieren hjemme mot Sarpsborg og satte rekord i antall målpoeng i Eliteserien med 38 på én sesong.

Av NTB | 03.12.2023 19:09:49

Sport: Formspilleren står dermed med målpoengrekorden alene etter å ha delt den med tidligere Glimt-spiller Philip Zinckernagel. Pellegrino scoret sitt 24. mål for sesongen, og han har også slått 14 målgivende pasninger.

– Det er takket være den fantastiske gjengen her. Kult med nok en rekord i klubben. Jeg er evig takknemlig overfor gjengen her. De er flinke til å spille meg opp, sa Pellegrino til TV 2 etter kampen.

1-0-målet kom etter at Sarpsborg rotet bort ballen ved midtstreken, og Bodø/Glimt kunne kontre. Faris Pemi Moumbagna spilte kjapt til Pellegrino, som trillet ballen inn i hjørnet alene med Sarpsborg-keeper Kjetil Haug. Da var det spilt snaut 20 minutter.

En indirekte assist ble det også på 33-åringen i 2. omgang. Pellegrinos skuddforsøk ble stoppet av Haug, men Nino Zugelj var framme på returen og økte til 2-0.

Glimt var allerede seriemester før søndagens 30. og siste runde i Eliteserien. Sarpsborg havnet midt på tabellen og hadde heller ikke stort å spille for.

Pellegrino ble toppscorer i Eliteserien med god margin, og han ble tildelt gullballen som bevis på det av fotballpresident Lise Klaveness på Aspmyra søndag kveld.

(©NTB)

Flere nyheter: