Menu
Pave Frans maner til bedre beskyttelse av verdens vannressurser etter nedslående FN-rapport om vannmangel i verden. Foto: Alessandra Tarantino / AP / NTB

Paven maner til bedre beskyttelse av vann

Verdens vannressurser må beskyttes bedre fremover, ba pave Frans i sin ukentlige audiens i Vatikanstaten onsdag.

Av NTB | 22.03.2023 11:34:07

Vær: – Vann kan ikke være gjenstand for sløsing eller misbruk, eller en årsak til krig. Vann må ivaretas til fordel for oss og for fremtidige generasjoner, sa paven.

Bakteppet er FNs rapport som viser at overforbruk har ført til vannmangel flere steder, og at det skaper grobunn for en nær forestående global krise.

– Jeg ber for et godt resultat etter FN-møtet og håper at dette øker initiativene til å hjelpe de som lider på grunn av vannmangel, denne grunnleggende ressursen, sa pave Frans.

Onsdag åpner FN i New York den første store konferansen om vannressurser siden 1977. Mer en 6.500 personer skal delta, og Tadsjikistan og Nederland er verter for ukens konferanse.

På konferansen skal regjeringer og aktører innen offentlig og privat sektor presentere forslag som kan snu utviklingen og bidra til å oppfylle et utviklingsmål fra 2015 om å sikre tilgang til vann og sanitæranlegg for alle på jorda innen 2030.

(©NTB)

Flere nyheter: