Patrick Thoresen noterte fire målpoeng i første periode da Storhamar knuste Ringerike og tok sin 23. strake seier. Foto: Carina Johansen / NTB

Patrick Thoresen herjet da Storhamar tok sin 23. strake seier

Storhamar fortsatte der laget slapp før landslagspausen og forbedret rekorden til 23 strake seirer da Ringerike ble knust 9-0 i eliteserien ishockey.

Av NTB | 15.02.2024 21:07:31

Sport: Hamarlaget slettet en 23 år gammel rekord med sin 22. seier på rad for halvannen uke siden. Torsdag var det målsultne hjemmespillere som gjorde kort prosess med nestjumboen.

Patrick Thoresen scoret ledermålet før det var spilt tre minutter, og etter første periode sto det 5-0. Thoresen hadde da to mål og to assist.

Han overlot målproduksjonen til andre i de to siste periodene, som ga fire nye Storhamar-scoringer. Laget har tapt bare to av sine 39 seriekamper denne sesongen og topper tabellen overlegent. Med 103 poeng er det 16 ned til Vålerenga.

Oslolaget sørget for at avstanden ikke økte ved å hale i land 6-5-seier i en spennende kamp mot Lørenskog. Gjestene tok ledelsen hele fire ganger, men scoringer av Thomas Olsen og Sander Thoresen med 26 sekunders mellomrom omtrent fem minutter før slutt avgjorde kampen.

Avstanden til serietreer Stavanger økte da Oilers måtte se seg slått 5-2 av Frisk Asker. Hjemmelaget vendte 0-1 til ledelse da Christian Bye og Thomas Valkvæ Olsen scoret med 15 sekunders mellomrom, og før 1. periode var over sto det 4-1. Frisk ga aldri fra seg den ledelsen.

Oilers er nå 10 poeng bak Vålerenga og 26 bak Storhamar.

Stjernen vant også på hjemmebane da Lillehammer ble slått 3-2. Grant Mismash ble matchvinner i siste periode.