Menu
Israels sikkerhetsminister Itamar Ben-Gvir fra partiet Jødisk makt sier rettsreformen i landet utsettes. Foto: Abir Sultan / AP / NTB

Partiet Jødisk makt sier Netanyahus rettsreform utsettes

Israels statsminister Benjamin Netanyahu har gått med på å utsette den omstridte rettsreformen, ifølge en uttalelse fra koalisjonspartneren Jødisk makt.

Av NTB | 27.03.2023 17:44:02

Politikk: Ifølge uttalelsen fra partiet på ytre høyrefløy skal behandlingen av lovforslaget utsettes til neste sesjon i Knesset. Det kan bety en endelig behandling i april eller mai, men tidsplanen er uklar.

Formålet sies å være «å få reformen gjennom via dialog».

Mandag morgen sa partileder Itamar Ben-Gvir, som er sikkerhetsminister i Netanyahus regjering, at statsministeren ikke måtte gi etter for presset, men fortsette prosessen med å få vedtatt den nye loven.

Reuters skriver imidlertid sent mandag ettermiddag at Ben-Gvir har gått med på å droppe kravet, hvis han får forsikringer om behandling i neste sesjon i Knesset.

Netanyahu er avhengig av koalisjonspartnerne for å beholde sitt knappe flertall i nasjonalforsamlingen. De siste tre månedene har det vært store protester mot den planlagte reformen i Israel. Situasjonen toppet seg mandag, da en storstreik ble innledet i landet.

Det har vært frykt for at situasjonen kan utarte og føre til vold, eller at Netanyahus koalisjon kan sprekke.

Flere nyheter: