Menu
Rødt-leder Bjørnar Moxnes spør regjeringen om hvordan trakasseringssakene i Forsvaret skal håndteres. Foto: Annika Byrde / NTB

Partier krever svar fra forsvarsministeren om trakasseringssakene i Forsvaret

Rødt og Frp ber forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) svare Stortinget på hva han skal gjøre med sakene om seksuell trakassering og mobbing i Forsvaret.

Av NTB | 20.02.2023 13:05:31

Politikk: – Hvordan vil Forsvarets håndtering av varslene granskes, hva vil regjeringen gjøre for å sikre rettferdighet for ofrene og hvilke strakstiltak vil bli iverksatt? spør Rødt, ifølge NRK.

I helgen skrev kanalen om utbredt seksuell trakassering og overgrep i Forsvaret. En nå 22 år gammel kvinne fortalte at hun opplevde mobbing, trakassering, uønsket seksuell oppmerksomhet og overgrep i sin tid i førstegangstjenesten. Hun forteller at hun sa fra til sine sjefer i Hæren en rekke ganger, men at Forsvaret ikke tok tak i det som skjedde.

– Nå krever vi handlekraft sånn at ofrene for overgrep får rettferdighet og for å gjøre Forsvaret til et trygt sted for kvinner. Det haster å styrke Forsvaret med flere soldater, og det får vi ikke til om det ikke snarest tas kraftfulle grep for å få slutt på trakassering og overgrep mot kvinner, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes.

Også Frp-leder Sylvi Listhaug vil ha svar på hvordan statsråden skal sikre at Forsvaret tar varslere på alvor.

– Hva vil bli gjort for å stanse de uakseptable handlingene? spør hun i et skriftlig spørsmål til forsvarsministeren.

Gram sa søndag at han har bedt om et møte med forsvarsledelsen og tillitsvalgte for de vernepliktige angående saken.

(©NTB)

Flere nyheter: