Det ble en meget jevn semifinalekamp mellom Carolina Hurricanes og Florida Panthers torsdag. Til slutt kunne Panthers juble for seier. Foto: Karl B DeBlaker / AP / NTB

Panthers vant maratonkamp i NHL-sluttspillet – tidenes sjette lengste

Florida Panthers måtte spille nesten 140 minutter med ishockey for å vinne 3-2 og ta føringen i NHL-semifinalen mot Carolina Hurricanes.

Av NTB | 19.05.2023 10:34:40

Sport: Først 12,7 sekunder før slutt i fjerde overtidsperiode satt det avgjørende målet fra Matthew Tkachuk. Før det hadde lagene spilt 79 minutter og 47 sekunder med forlengning uten å overliste hverandre.

Avgjørelsen falt da Hurricanes ble presset i egen sone og ikke fikk pucken unna. Tkachuk snappet den og scoret til vill jubel hos bortefansen.

– Sannsynligvis mitt favorittmål så langt i livet. Det var stort å ikke la det gå til en femte overtidsperiode. Sergej (Bobrovskij, målvakt) spilte bra, og alle fulgte på. En skikkelig laginnsats, sa matchvinneren til NHLs nettsted.

Den heftige kampen er den sjette lengste i NHL-historien. Tidenes lengste varte 37 minutter lenger og ble spilt mellom Detroit Red Wings og Montreal Maroons i 1936.

– Det er den verste måten å tape på, man kan ikke si noe annet. Mye opp og ned i denne kampen. Men når alt kommer til alt, er det bare én kamp, sa Hurricanes-trener Rod Brind’Amour.

Hans elever hadde tatt ledelsen på et bra tidspunkt da Seth Jarvis scoret tolv sekunder før slutt i første periode. Men på slutten av midtperioden snudde Aleksander Barkov og Carter Verhaeghe kampen for Panthers.

Stefan Noesen utlignet til 2-2 tidlig i tredje periode. Så skulle det gå 96 minutter før den neste scoringen kom.

Panthers har sikret seg et godt utgangspunkt med borteseier i første kamp i finaleserien i Eastern Conference. Neste kamp mellom lagene spilles samme sted lørdag.