Menu
Fifa-president Gianni Infantino, her under Fifa-kongressen i Paris i 2019, slo fast at politikk ikke skal blandes inn og droppet gjennomføring avstemning over det palestinske forslaget. Foto: Alessandra Tarantino / AP / NTB

Palestinsk forslag om suspensjon av Israel gikk ikke til avstemning på Fifa-kongressen

Fifa droppet avstemning over forslaget fra Palestinas fotballforbund (PFA) om sanksjoner mot Israels fotballforbund.

Av NTB | 17.05.2024 07:00:18

Sosiale forhold: Representanter for PFA argumenterte for sitt forslag fra talerstolen på Fifa-kongressen i Bangkok fredag. Palestinerne beskylder Israel blant annet for brudd på menneskerettighetene, diskriminering og rasisme i sin nasjonale liga og brudd på Fifas statutter.

Det palestinske forbundet oppfordret Fifa til å presse Israels fotballforbund (IFA) på dette og det at Israel inkluderer lag fra de okkupperte palestinske områdene i sin egen liga.

I forslaget ble Fifa bedt om å ta i bruk artikkel 4 i sine egne vedtekter, som strengt forbyr «enhver form for diskriminering mot et land … eller en folkegruppe». Palestinerne hevdet at ethvert brudd på disse forpliktelsene kan straffes med «suspensjon eller utelukkelse».

Fifas president Gianni Infantino slo fast, etter å ha hørt innleggene fra Palestina og Israel, at politikk ikke skal blandes inn, og droppet avstemming over det palestinske forslaget.

Han sa at Fifa ikke ønsker splittelse blant medlemmene og varslet at Fifa i stedet skal søke juridisk råd for å se hvordan saken kan følges opp. Fifa skal holde en ekstraordinær konferanse før 20. juli for å gå gjennom den juridiske analysen, sa Infantino.

(©NTB)