Menu
Politiet ved stedet der en 28 år gammel mann ble skutt og drept på Grønland tidlig på søndagsmorgenen 27. november 2022. Foto: Javad Parsa / NTB

Mann tiltalt for drap på Grønland i november 2022

En 33 år gammel mann må tirsdag møte i Oslo tingrett, tiltalt for å ha skutt og drept Abdi Assis Jailaani (28) på Grønland i Oslo natt til 27. november 2022.

Av NTB | 17.05.2024 06:59:32

Kriminalitet og rettsvesen: I tillegg er 33-åringen tiltalt for to drapsforsøk, bæring av skytevåpen på offentlig sted og for trusler. Den tiltalte erkjenner ikke straffskyld for verken drap eller drapsforsøk, skriver VG.

Ifølge 33-åringens forsvarer advokat Victoria Holmen påberoper hennes klient seg nødverge i forbindelse med drapet og det ene drapsforsøket.

Kort etter drapet sa politiet at de etterforsket et mulig hevnmotiv i et kriminelt miljø – noe de pårørende til avdøde reagerte sterkt på. Dette beklaget politiet senere.

– Påtalemyndigheten har beklaget dette overfor dem, og det setter de pris på, sier bistandsadvokat Kaja de Vibe Malling.

Den tiltalte 33-åringen risikerer forvaring. Statsadvokat Karl Kristian Nordheim sier han vil vurdere om det er grunnlag for det etter bevisførselen.

Oslo tingrett har satt av 11 dager til behandlingen av saken.

(©NTB)

Flere nyheter: