Menu
I Betlehem har den palestinsk-amerikanske journalisten Shireen Abu Akleh, som ble drept på jobb i Jenin for et år siden, fått plass på et veggmaleri på den omstridte israelske sikkerhetsmuren Arkivfoto: Mahmoud Illean / AP / NTB

Palestinerne minnes drept journalist

Flere steder på Vestbredden markerer palestinerne at det er ett år siden journalist Shireen Abu Akleh ble skutt og drept under en israelsk militæraksjon.

Av NTB | 11.05.2023 08:44:27

Kriminalitet og rettsvesen: Journalisten, som jobbet for Al Jazeera, ble skutt i hodet i Jenin nord på den okkuperte Vestbredden. På årsdagen torsdag holdes det minnemarkeringer flere steder på Vestbredden.

I Ramallah planlegger lokale myndigheter å legge ned grunnsteinen til et museum tilegnet Abu Akleh. Bir Zeit-universitetet, som ligger litt utenfor byen, skal dele ut tre mediepriser oppkalt etter henne.

Drapet førte til internasjonal fordømmelse. Det israelske forsvarets gransking konkluderte med at de ikke kan si sikkert hvor kulen som drepte Abu Akleh kom fra, men at det «høyst sannsynlig» var snakk om et vådeskudd fra en israelsk soldat.

FN og USA har også konkludert med at det trolig ar en israelsk kule som drepte den palestinsk-amerikanske journalisten. USA sier samtidig at dette ikke kan fastslås med sikkerhet.

Al-Jazeera har beskyldt Israel for å skyte direkte mot Abu Akleh og andre journalister. De krever at de ansvarlige stilles til rette og har tatt saken inn for Den internasjonale domstolen i Haag.

(©NTB)

Flere nyheter: