Menu
Fifa og Gianni Infantino har ifølge Palestinas fotballforbund ikke kommet med innvendinger mot å gjennomføre VM-kvalifiseringskamper på Vestbredden. Foto: Alessandra Tarantino / AP / NTB

Palestinas fotballforbund planlegger for VM-kvalifisering på Vestbredden: – Håper det lar seg gjøre

Palestinas fotballforbund er innstilt på å spille nasjonens VM-kvalifiseringskamper på Vestbredden. Siden 7. oktober har det pågått krig mellom Israel og Hamas.

Av NTB | 05.07.2024 14:33:13

Sport: I en uttalelse til nyhetsbyrået AP sier nestleder Susan Shalabi i Palestinas fotballforbund (PFA) at landets nasjonalarena, Faisal Al-Husseini, er klar til å være vertskap når Palestina møter Jordan 10. september.

De palestinske fotballherrene er videre til tredje runde i den asiatiske kvalifiseringen til VM i 2026. Der skal de foruten Jordan opp mot Sør-Korea, Irak, Oman og Kuwait.

Palestina spilte sin foreløpig siste offisielle hjemmekamp tilbake i 2019. Hjemmekampene i andre kvalifiseringsrunde ble spilt i Kuwait og Qatar.

Hun opplyser videre at det ikke er kommet noen innvendinger mot planene, verken fra Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) eller Det asiatiske fotballforbundet (AFC).

Jordans fotballforbund har i en uttalelse gitt sin støtte til PFAs rett til å spille hjemmekamper innenfor egne landegrenser. Også fotballforbundene i Kuwait og Oman har stilt seg bak PFAs «legitime rett til å avvikle landslagskamper på hjemmebane».

Mohammed Rashid, som spiller klubbfotball i Indonesia, uttalte forrige måned at det mest krevende med å spille internasjonal fotball er at det ikke lar seg gjennomføre på egen hjemmebane.

Tredje kvalifiseringsrunde fungerer slik at de to beste lagene fra de tre gruppene tar seg direkte til VM. Treerne og firerne får en ny sjanse i kvalifiseringsrunde fire, der de to gruppevinnerne også får plass i VM. Gruppetoerne får likevel anledning til å spille om en plass i den interkontinentale kvalifiseringsturneringen. Den avvikles våren 2026.

– Spill på nøytral grunn er ikke permanent, og det var heller aldri meningen at det skulle være det. Vi håper det lar seg gjøre å spille på Vestbredden, sier Shalabi.

Ifølge palestinske myndigheter har 38.000 mennesker mistet livet siden krigen startet i oktober i fjor. Millioner av mennesker er på flukt fra de krigsherjede områdene.

(©NTB)

Flere nyheter: