Menu
Gaza-demonstrasjon utenfor Stortinget fredag morgen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Palestina-aksjonister har blokkert inngang til Stortinget

Aksjonister blokkerte én av inngangene til Stortinget fredag morgen i solidaritet med palestinerne på Gazastripen, der krigen har herjet i over fire måneder.

Av NTB | 23.02.2024 09:47:37

Krig og konflikter: Flere av aksjonistene har sultestreiket i ni dager, opplyser Aksjonsgruppa for Palestina i en pressemelding.

– Vi er forferdet over at Norge tjener penger på israelske krigsforbrytelser i Palestina, sier talsperson og sultestreiker Fredrik Glad-Gjernes til NTB.

Han viser blant annet til Oljefondets investeringer i bosetninger og våpenselskaper, og direkte salg og import av bosetningsvarer.

– Det er også salg av våpen via tredjeland som dreper barn i Gaza, og det kan vi overhodet ikke akseptere, og det må stortingspolitikerne nå ta grep for å stoppe, sier han til TV 2.

Tidligere denne uken ble det kjent at den norske våpenprodusenten Nammo i november solgte øvelsesammunisjon til Israel gjennom sitt datterselskap i Spania. Det ble eksportert ammunisjon til en verdi av 11 millioner kroner fra Spania til Israel i måneden etter at krigen mellom Israel og Hamas brøt ut, ifølge Vårt Land.

Den norske staten eier 50 prosent av aksjene i Nammo. Aksjonsgruppa for Palestina sier målet med aksjonen er å presse regjeringen og Stortinget til å stanse ulovlighetene. De understreker at de vil eskalere aksjonene de kommende ukene.

(©NTB)

Flere nyheter: