Menu
Menneskerettighetsaktivisten Jibran Nasir har kritisert myndighetene for å stille tilhengere av tidligere statsminister Imran Khan for en militær domstol. Bildet viser demonstrasjonen etter arrestasjonen av Khan. Foto: K.M. Chaudary / SAP / NTB

Pakistansk aktivist hjemme igjen etter bortføring

En fremtredende pakistansk menneskerettsaktivist er vel hjemme, dagen etter at han ble bortført av væpnede menn i Karachi.

Av NTB | 02.06.2023 22:28:49

Politikk: Bortføringen av advokat Jibran Nasir torsdag vakte kraftige reaksjoner blant journalister, aktivister og vanlige folk i sosiale medier i Pakistan.

Den uavhengige menneskerettskommisjonen i Pakistan ba om at Nasir måtte slippes fri i god behold.

– Jeg har kommet trygt hjem, tvitret Nasir fredag og takket dem som tok til orde for at han skulle gå fri.

Aktivisten sier ingenting om hvem som tok ham eller hvordan han slapp fri. Hans kone Mansha Pasha har fortalt at hun og mannen var på vei hjem i bil torsdag kveld da de ble stanset av to andre biler.

– Minst 15 menn i sivile klær, kanskje enda flere, ba Jibran komme ut av bilen, sa Pasha, som er en kjent skuespiller i Pakistan.

Alle mennene var ifølge henne bevæpnet, og de ga ingen forklaring på hvorfor de tok Nasir.

Nasir stilte til valg som uavhengig kandidat i 2018. Han er en åpenhjertig kritiker av landets brudd på menneskerettighetene og har opptrådt som forsvarer for ofre i en rekke profilerte saker.

Han har kritisert massearrestasjonene av tilhengere av tidligere statsminister Imran Khan og beslutningen om å stille dem for en militær domstol.

(©NTB)

Flere nyheter: