Menu
Det var 20. februar at Espen Simonsen (32) ble funnet død i sitt hjem i Skudeneshavn i Karmøy Foto: Bjørn Inge Vårvik / SkudenesNytt / NTB

Pågrepet for kroppsskade og likskjending

I dag ble en mann i 20-årene pågrepet i forbindelse med at Espen Simonsen (32) ble funnet død i Skudeneshavn i februar i fjor.

Av Egil M Solberg | 29.01.2024 13:26:26

Likskjending: Siden Espen Simonsen (32) ble funnet død i sitt hjem i Skudeneshavn 20. februar i fjor har politiet etterforsket saken bredt.

I mars ble en mann i 30-årene siktet for grov kroppsskade med døden til følge, samt likskjending. I dag ble en mann i 20-årene pågrepet. Også han er siktet for grov kroppsskade og likskjending.

– Vi opprettholder siktelsen av mannen i 30-årene. Det er resultater av tekniske
undersøkelser og det samlede bevisbildet som danner grunnlag for siktelsen av mannen i 20-årene. Han skal etter planen avhøres i dag, sier politiadvokat Mads Lerum.

Mannen i 20-årene er hjemmehørende på Karmøy og har tidligere vært avhørt som vitne i saken. Han er en bekjent av både avdøde og den andre siktede mannen.

Omfattende etterforskning

Politiet har siden februar i fjor avhørt nærmere 100 vitner. Det er blant annet gjennomført tekniske undersøkelser på åstedet og av beslag, uten at politiet nå kan gå mer konkret inn på hvilke undersøkelser som er gjort eller resultatet av disse. Kripos har bistått politidistriktet i etterforskningen siden februar i fjor.

– Vi må fortsatt være tilbakeholdne med informasjon om etterforskningen, og veien videre. Politiet kan ikke kommentere hypoteser rundt foranledning, hendelsesforløp eller motiv. Vårt hovedfokus nå er avhør av siktede, sier Lerum.

Politiet vil i morgen begjære siktede varetektsfengslet i fire uker, på grunnlag av bevisforspillelsesfare. Siktede har fått oppnevnt Ove Kahrs Wangensteen som forsvarer.

Flere nyheter: