Menu
Rosenborgs Santeri Väänänen ser sin avslutning gå i mål mot FFK søndag. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Overtidsscoring reddet ett Fredrikstad-poeng på Lerkendal – praktmål ikke nok for Rosenborg

Et vakkert hodestøt fra Henrik Kjelsrud Johansen sørget for at bronseplasserte Fredrikstad fikk med seg 1-1 og ett poeng borte mot Rosenborg i Eliteserien.

Av NTB | 02.06.2024 21:23:06

Sport: Snaue åtte minutter ut i 2. omgang broderte trønderne seg lekkert gjennom FFKs kompakte forsvar, og etter noen briljante berøringer fra Adrian Pereira, Noah Holm og Edvard Tagseth kunne Santeri Väänänen til slutt prikke inn 1-0 til vertene.

Et angrepsvillig RBK-mannskap viste imponerende takter mot sesongens så langt store overraskelse, og Johanssons mannskap styrte lenge mot tre poeng. På overtid sørget Kjelsrud Johansen for at det endte 1-1.

– Det er veldig irriterende og skuffende, men Rosenborg presenterte seg på en fin måte i dag. Vi spilte veldig bra, men i slike kamper må man score to mål, ellers kan ting som dette skje. Prestasjonen skal vi likevel ta med oss, sa RBK-trener Alfred Johansson til TV 2.

– På en vanskelig dag for oss synes jeg det er enormt flott av gutta at de får fightet seg til et poeng, sa FFK-trener Mikkjal Thomassen.

Laget hans blir værende på 3.-plass i Eliteserien gjennom den nesten fire uker lange eliteseriepausen, ett poeng foran Molde på 4.-plass.

– Han sender av gårde et forvarsel, sa TV 2s kommentator Endre Olav Osnes.

Kort tid senere kranglet Sondre Sørløkk seg gjennom alene med Sander Tangvik, men vertenes målvakt stanset forsøket med en beinparade.

– Avslutningen blir dessverre for dårlig, erkjente Sørløkk til TV 2 i pausen.

Foruten Pereira og Sørløkks farligheter uteble de helt store sjansene de første 45 minuttene på Lerkendal.

– De er vanskelige å bryte ned, men vi er fokuserte. Jeg tror de kommer til å heve presset, og da blir det større rom, sa RBK-trener Johansson til TV 2 før 2. omgang.

Han fikk rett i sin spådom, og en lang bakromsball mot Pereira banet til slutt vei for Väänänens ledermål.

For Mikkjal Thomassen og Fredrikstad har returen til det øverste nivået i norsk fotball vært et aldri så lite eventyr så langt. Etter et heroisk 0-2-tap hjemme for Bodø/Glimt i seriepremieren fant de hvitkledde fra «Plankebyen» flyten og spilte ni kamper uten nederlag.

Onsdag kveld tapte Thomassens formlag overraskende hele 0-3 borte mot hardt pressede Tromsø. FFK er likevel på en sterk 3.-plass snaut halvveis ut i eliteseriesesongen.

Neste kamp for Rosenborg er borte mot Viking i Stavanger 30. juni, mens neste eliteseriemotstander for Fredrikstad er Kristiansund. Oppgjøret på Nordmøre spilles 7. juli.

Allerede etter to minutter forsøkte Adrian Pereira seg fra venstre i banen, men 24-åringens markkryper ble stanset av FFKs sisteskanse Jonathan Fischer.

Johansson og RBK fikk en god start på sesongen med tre seirer på de fire første eliteseriekampene. Deretter fulgte en svak rekke med fem strake opptredener uten en eneste trepoenger. For en uke siden sørget Jayden Nelson og Marius Broholm for en svært etterlengtet triumf hjemme mot nyopprykkede Kristiansund.

(©NTB)