Menu
Tadej Pogacar vant Liège-Bastogne-Liège søndag. Her fra Tour de France i fjor. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Overlegen Pogacar sikret monumentseier i Liège-Bastogne-Liège

Tadej Pogacar avgjorde tidlig og trillet ensomt inn til seier i monumentet Liège-Bastogne-Liège søndag. En massevelt med ti mil igjen satte sitt preg på rittet.

Av NTB | 21.04.2024 16:40:27

Sport: Bare Richard Carapaz greide å følge tempoøkningen til Pogacar med i overkant av tre mil igjen, men da sloveneren slo til igjen, greide ikke EF-Education-rytteren å følge.

Pogacar fikk raskt halvminuttet ned til konkurrentene og sikret sin andre seier i rittet i overlegen stil.

– Det var en tøff dag fra starten av. Jeg er veldig glad for å vinne dette vakre rittet igjen. Vi gjorde akkurat som planlagt, sa Pogacar til arrangøren.

Romain Bardet var nærmest og var 1.39 minutter bak seieren.

Tobias Halland Johannessen var med i kampen om tredjeplassen, men hadde ikke krefter igjen til spurten og endte som nummer 25. Han trillet over målstreken 2.02 minutter bak Pogacar.

Giro d’Italia er neste ritt på kalenderen til UAE-rytteren. Der er han favoritt til å sikre sammenlagtseieren.

Store deler av hovedfeltet gikk i bakken i en stor velt med litt under 100 kilometer igjen til mål søndag. Velten skulle vise seg avgjørende da blant andre Mathieu van der Poel gikk i asfalten og måtte bruke mye krefter på å komme seg tilbake til teten.

Varierende værforhold satt sitt preg på søndagens utgave av rittet. Det lå snø på trærne da starten gikk i morgentimene, og været skiftet mellom sol og regn gjennom de 254,5 kilometerne.

Remco Evenepoel var regjerende mester i rittet. Belgieren deltok ikke søndag etter å ha brukket kragebeinet i en velt i Baskerland rundt tidligere i april.

Sloveneren avgjorde søndagens ritt på samme måte som han sikret seieren i Strade Bianche tidligere i år. Da stakk han av gårde med i overkant av åtte mil igjen og syklet ensom inn til mål.

Bare Tobias Halland Johannessen greide å jobbe seg tilbake til fronten av de norske etter velten.

(©NTB)

Flere nyheter: