Jesper Taaje (t.v.) scoret for Strømsgodset i bortekampen mot målskye HamKam. Her takler han vertenes Niklas Ødegård. Foto: Geir Olsen / NTB

HamKams målkrise fortsatte mot Godset – spilt over sju timer uten å score

HamKam gikk på nok et 0-1-tap hjemme mot Strømsgodset. Laget står med kun én nettkjenning på fem kamper i Eliteserien.

Av NTB | 21.04.2024 16:30:27

Sport: Ikke siden åpningsrunden mot KFUM Oslo har HamKam hatt en ligascoring å vise til. Tørken har tatt seg opp i hele 438 minutter.

Hamar-klubben står med ett fattig poeng etter å ha tapt alle sine fire siste kamper med 0-1.

Søndag fikk Godset med seg alle poengene fra Briskeby takket være Jesper Taajes hodemål. Det kom på en corner like før hvilen. Han rev seg løs i boksen og kunne uhindret stange inn Herman Stengels presise hjørnespark.

Scoringen var forsvarsspillerens første i 2024.

– Deilig at den endelig satt, sa Taaje til TV 2 i pausen.

– Det er for svakt av oss. Vi kommer til fine situasjoner, men tar for dårlige valg og har hatt for dårlig skuddkvalitet, sa HamKam-kaptein Fredrik Sjølstad etter de første 45 minuttene.

Kampen var Sjølstads første siden han ble ankeloperert i februar.

Fire minutter etter sidebytte trodde Lars Vilsvik at han hadde doblet Godset-ledelsen, men VAR annullerte kontringsmålet for offside.

Kirkevolds siste mål kom da han scoret to ganger mot Aalesund i august i fjor.

På tampen var innbytter Oliver Kjærgaard nær å redde 1-1. Avslutningen ble slått unna av en Per Kristian Bråtveit i full strekk.

Førsteomgangen var jevnspilt, men HamKam-angrepet var for upresist.

HamKam-trener Jakob Michelsen gjorde et trippelbytte da det gjensto en snau halvtime. Pål Alexander Kirkevold var blant dem som ble tatt av. Spissen har gått 16 kamper uten å score i Eliteserien.